Pistemerkintälaitteet

Kulutusta kestävä merkintä

Pistemerkintä soveltuu erityisesti metallipintojen merkintään, mutta sitä voidaan hyödyntää myös puuhun ja muoviin. Pistemerkintä on hyvä valinta kestävään merkintään epätasaisillekin pinnoille.

Kannettavat
piste­merkintä­laitteet

Merkitse siellä missä itse haluat, täysin akkutoimiset Flymarker Mini -pistemerkintälaitteet.

Kannettavat pistemerkintälaitteet

Pöytämalliset
piste­merkintä­laitteet

Pienien kappaleiden haasteellisiin ja isompien kappaleiden tarkkaan merkintään.

Pöytämalliset pistemerkintälaitteet

Erikoissovellukset

Sinun tarpeidesi mukaan rakennetut merkintäratkaisut. Laitteistoja voidaan integroida ja soveltamaan tarpeisiisi.

Erikoissovellukset

FAQ

Usein kysyttyä piste­merkintälaitteista

Pistemerkintä soveltuu erityisesti metallipintojen merkintään, mutta sitä voidaan hyödyntää myös puuhun ja muoviin. Pistemerkintä on hyvä valinta kestävään merkintään epätasaisillekin pinnoille.

Pistemerkinnässä tai neulakirjoituksessa merkintälaitteen teräksinen merkintäneula iskee materiaaliin pistekuoppia, muodostaen haluttuja merkkejä kuten numeroita, kirjaimia tai logoja. Tämän merkintätavan yksi keskeisimmistä hyödyistä on merkinnän pysyvyys materiaalissa tai kappaleessa.

Pistemerkintää käytetään pääasiassa erilaisten metallien merkintään. Sitä voidaan myös hyödyntää muovin ja puun merkinnässä, jos esimerkiksi tarra- tai mustesuihkumerkintä ei jostain syystä siihen sovellu.

 

Materiaalista riippuen kannettavilla akkukäyttöisillä pistemerkintälaitteilla voidaan päästä 0,3 mm syvyyteen asti. Paineilmakäyttöisillä laitteilla voidaan tarvittaessa tehdä vieläkin syvempää merkintää.
Kyllä, merkintälaitteella voidaan merkitä logoja ja ECC 200 -standardin datamatriisikoodia.
Keskeisin ero näiden laitteiden välillä on plus-mallin mahdollisuudet tehdä syvempää merkintää. Plus-malliin voidaan myös kiinnittää enemmän erilaisia merkintätukia helpottamaan haastavan muotoisen kappaleen merkintää. Merkintäalue on Plus-mallissa myös hieman leveämpi (85 x 45 mm) kuin Minissä (65 x 30 mm). Plus-malli on mahdollista saada jopa 120 x 45 mm suuruisella merkintäalueella. Mini-malli on hieman kevyempi ja pienempi. Käyttöliittymä laitteissa on sama.
Merkinnän nopeus riippuu fontin koosta, mutta keskinopeudeksi voi FlyMarker-merkintälaitteissa sanoa yksi merkki (kirjain tai numero) sekunnissa. Paineilmakäyttöisissä laitteissa merkintä on hieman nopeampaa.

Merkinnän näkyvyys maalin alta riippuu paljon maalikerroksen paksuudesta sekä vaatimuksesta, kuinka hyvin merkinnän tulee näkyä. Merkinnän syvyyttä ja täten näkyvyyttä maalin alta voidaan tehostaa kannettavissa laitteissa muun muassa monimerkintätoiminnolla ja Plus-mallin tehoiskumagneetilla. Paineilmakäyttöisillä laitteilla voidaan tehdä syvempää merkintää kuin akkukäyttöisillä laitteilla.

Kyllä. Merkintälaitteiden muistiin mahtuu satoja merkintätiedostoja.
1,5 – 2 mm kirjainkoon merkintää voi hyvin lukea, kun käytetään hentoa iskuvoimaa. Jos materiaaliin isketään liian kovaa, pistekuopat saattavat mennä pientä kirjainkokoa käytettäessä toistensa päälle. jolloin merkinnän luettavuus kärsii.
Mahtuvien merkkien määrä riippuu pääosin halutusta fonttikoosta sekä käytössä olevasta merkintäalueesta. Merkkejä voidaan myös skaalata ohuemmiksi ja merkkien väliin jäävää tyhjää tilaa voidaan tiivistää, jolloin merkintäalueelle mahtuu enemmän sisältöä. Suurin merkintäalue on 200 x 100 mm (pöytämallisen laitteen T1-versiossa).
Akun kesto riippuu luonnollisesti merkintämääristä ja käyttöajasta. Myös valittu merkintävoima vaikuttaa akun kestoon. Laitteen mukana tulee 2 akkua sekä akkulaturi, joten toista akkua voidaan pitää latauksessa, kun toista käytetään. FlyMarker Miniin on saatavilla myös erillinen 5.2 Ah lisäakku, Plus-laitteistot ovat valmiiksi varustettuna 4.0 Ah-akuilla.
Etenkin akkukäyttöisten merkintälaitteiden neulat ovat kestäviä ja yksi neula voi kestää jopa vuosia. Merkintäneulojen kulumiseen vaikuttavat mm. materiaalin kovuus, merkintäneulan kärkikulma, merkintämäärät sekä -voimat. Varastostamme löytyy aina uusia merkintäneuloja tarvittaessa.
Kyllä. Huollamme merkintälaitteet Tampereella ja tarvittaessa lähetämme laitteen Saksaan valmistajan huollettavaksi. Huollon ajaksi voimme tarjota vuokrakonetta. Meillä on myös kattava varaosapalvelu. Lue lisää huoltopalvelusta täältä.

Kyllä, mahdollisuus juoksevaan numerointiin tulee aina laitteen mukana.

Kannettavilla laitteilla on helpointa merkitä tasopintoja ja putkia. Laite sallii noin 5 mm korkeusvaihtelun merkattavasta pinnasta, mikä mahdollistaa esimerkiksi putkien merkinnän päältä päin kehäsuuntaisesti ja muiden epätasaisten pintojen merkinnän.

Merkattavien kappaleiden muodot vaihtelevat paljon ja useimmiten merkintään löydetään sopiva ratkaisu. Laitteisiin saatavilla erikoistuilla ja ohjelmisto-optioilla on saatu ratkottua useita merkintähaasteita. Tarvittaessa voimme valmistaa myös itse tapauskohtaisen tuen tai muun viritelmän.

Olemme ottaneet käyttöön rahoitusmahdollisuuden asiakkaillemme.Leasing rahoitusta on mahdollista hakea uusien laitteiden hankintaan.

Ilmoita tarjouspyyntösi yhteydessä, mikäli haluaisit tietää rahoitusmahdollisuudesta laitehankinnallesi. Tai lähetä meille viesti aiheesta yhteydenottokaavakkeellamme.

KONE- JA LAITELEASING

Scroll to Top